Estetica si protetica dentara


In lumea moderna in care traim, desi poate nu vrem sa recunoastem, dar imaginea este foarte importanta. Toti vrem sa fim cea mai buna versiune a noastra, incluzand si cea mai sanatoasa si frumoasa dantura, cu un zambet radiant. Ideal ar fi sa reusim sa obtinem acest lucru si foarte repede, ceea ce cu tehnicile si materiale actuale, a devenit posibil. Din aceste motive, estetica dentara constituie o parte extrem de importanta a medicinei dentare.


Estetica dentara reprezinta suma mai multor interventii stomatologice prin care se obtine o dantura cu un aspect ideal, dar totodata si una, functionala. Estetica dentara a devenit in ultimii ani una dintre cele mai solicitate ramuri ale stomatologiei, de catre pacienti.

Medicul stomatolog doreste prin tehnicile specializate, de estetica dentara, sa refaca zambetul pacientului, aducandu-l la ideal. Printre aceste proceduri se numara:

Albirea dentara profesionala;

Coroanele dentare;

Fatetele dentare;

Incrustatiile; etc.

Durata unui astfel de tratament variaza de la pacient la pacient, in functie de procedurile necesare si de starea dentara actuala, care poate influenta timpul necesar obtinerii rezultatelor dorite.

Printre cele mai utilizate si cerute materiale in acest moment in estetica dentara moderna sunt ceramica integrala (ceramica fara schelet metalic) si zirconiul. Sunt utilizate cu succes, datorita esteticii pe care o ofera, a biocompatibilitatii cu tesuturile adiacente si a rezistentei. Au o structura foarte similara cu cea dintelui natural.

Protetica dentara este acea parte a stomatologiei prin care se realizeaza refacerea structurii dintelui prin intermediul lucrarilor protetice, atunci cand integritatea dintelui a fost afectata de prezenta unei carii atat de profunde, incat nu poate fi remediata printr-o obturatie compozita (plomba).

Lucrarile protetice sunt de 2 tipuri: fixe si mobile.

Printre lucrarile protetice fixe se numara: coroanele uni - sau pluri - dentare, fatetele dentare, iar dintre cele mobile, se amintesc: protezele mobile sau mobilizabile.

Protetica este o ramura extrem de importanta a stomatologiei, deoarece presupune redarea functionalitatii, prin refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti, care au fost pierduti complet de pe arcade sau nu mai au capacitate functionala, din cauza avansarii unui proces carios.


Doresti o programare? Contacteaza-ne

0723 669 333 | programari@emeralddent.ro


Program de lucru:

Luni, Miercuri, Vineri 09:00 -17:00

Marti si Joi 12:00- 20:00


Contacteaza-ne

Doresti o programare? Contacteaza-ne

0723 669 333 | programari@emeralddent.ro


Program de lucru:

Luni, Miercuri, Vineri 09:00 -17:00

Marti si Joi 12:00- 20:00


Contacteaza-ne