Implantologie


Implantul dentar reprezinta solutia optima de protezare a spatiilor ramase in urma extractiilor dentare, fara a fi necesare interventii asupra dintilor vecini sanatosi. Este cea mai buna varianta de tratament prin care se restabileste atat functia osului,cat si a dintelui pierdut.


Ca o descriere simpla, implantul dentar are forma unui surub. Acesta este realizat dintr-un material rezistent si biocompatibil (titan), se insera in osul alveolar si reprezinta radacina dintelui lipsa. Pe acesta se aplica bontul protetic si coroana dentara.

Tratamentul implanto-protetic poate fi realizat 2 moduri:

Clasic – in doua etape (cu o durata de 3-4 sau chiar 6 luni);

Modern – cu incarcare imediata (conceptul One Day Implant).

Implanturile dentare sunt recomandate pacientilor care si-au pierdut unul sau mai multi dinti, atunci cand vrem sa evitam aplicarea unei lucrari protetice fixe (punte dentara), in acest caz fiind necesara slefuirea dintilor vecini.

O alta categorie de pacienti carora le sunt indicate implanturile dentare sunt cei care au ca si indicatie de tratament, protezele dentare. Prin tratamentul cu implanturi dentare acestora li se pot realiza lucrari protetice fixe complete, pe intreaga arcada, pentru a asigura calitatea masticatiei si o estetica superioara.

Fiind o procedura chirurgicala, este necesar ca inaintea inserarii unui implant dentar sa se realizeze o asanare si o igienizare completa a cavitatii orale. Sunt necesare de asemenea investigatii radiologice specifice (ortopantomografie, computer tomograf) si analize la sange ( ex.: hemoleucograma, colesterol,calciu ionic si seric, timpii de sangerare si timpii de coagulare, glicemie etc.).

Durata de viata a unui implant dentar difera de la un pacient la altul, in functie de doi factori: starea de sanatatea acestuia si de gradul de ingrijire a implantului.

Daca pacientul va igieniza corect implantul dentar, atunci longevitatea implantului dentar va fi una de lunga durata. Daca igiena nu este corecta, durata de viata a implantului dentar va scadea semnificativ. De asemenea, durata de viata a implantului se diminueaza in cazul pacientilor fumatori sau a celor care sufera de boli cronice sau alcoolism.


Doresti o programare? Contacteaza-ne

0723 669 333 | programari@emeralddent.ro


Program de lucru:

Luni, Miercuri, Vineri 09:00 -17:00;

Marti si Joi 12:00- 20:00


Contacteaza-ne

Doresti o programare? Contacteaza-ne

0723 669 333 | programari@emeralddent.ro


Program de lucru:

Luni, Miercuri, Vineri 09:00 -17:00;

Marti si Joi 12:00- 20:00


Contacteaza-ne